tiistai 6. elokuuta 2013

Frostbite 2014

Okei, nyt, nyt Spitaalinen on vittuuntunut ja paljon!

Desucon Ry:n puheenjohtajan vaihdoksen myötä ompi tullut uutinen että vuoden 2014 Desucon Frostbite on K18!!! Kyllä, aivan oikein, alunperin aloittelijoille tehty tapahtuma muutettiin K18! Kyllä kyseessä on vain kokeilu ja vain yksi coni, mutta se on hitto soikoon ainoa KOKO HELVETIN TALVENA järjestettävä cosplay tapahtuma, joka ei ole jossain persiissä (Kuten Kemissä tai Oulussa)

Okei, K18 tapahtuma on ihan hyvä idea, koskatäysi-ikäiset conittajat kuvittelevat olevansa eliittiä, koska eivät ole hengaaja ernuja. En kuulkaa ole minäkään!! Ja se että juuri Frosti on nyt K18 on se pointti. Kesädesun ikärajallistamisen olisin kestänyt, koska kesällä on niin paljon muitakin coneja, mutta ei, Frostbite. Arvatkaas kuinka suuren coni tauon Frostbiten väliin jääminen saa aikaan? 9 KUUKAUTTA!!! Yhdeksän helvetin kuukautta. Ja sitten tulee näitä kommentteja että joo, voitta järjestää sitten niitä miittejänne tai tehdä cossejanne huolella.

Yksi: Miitit on hengailua ja kaverien tapaamista varten, cosplay tapahtumiin minä menen cosplayn ja ohjelman takia. Tuollainen tuo vain enemmän esiin sitä miten alaikäisiä cossaajia halveksitaan hengaajaernuina, vaikka olisi kuinka aktiivinen harrastaja. Itse olen coneja kiertänyt kaksi ja puoli vuotta, ja myönnän ensimmäisen puolivuotiseni olleen aika lailla hengailua. MUTTA mistä hitosta niitä tulevia harrastajia löytyy jos ei justiin niistä 10-13 vuotiaista hengaajista. Tietty aikuisetkin alottaa, mutta suurin osa alottajista on just mun ikäsiä. (Itte olen 15)

Kaksi: On tullut sanottavaa, että järjestäkää jokin oma pikku coninne, alaikäiset. KYLLÄ, alaikäisethän niin vain rupee järkkäilemään coneja. Kukaan, ei kukaan, vuokraa mitään alaikäiselle, eikä yhdelläkään tuntemallani alaikäisellä, harvalla täysi-ikäiselläkään on resursseja alkaa mitään conia järkkäämään. Ja vaikka voisikin, tuskin tulisi kovin laadukas tuotos.

Olisi ollut Desuconilta hyvä idea järjestää jokin uusi tapahtuma K18, mutta ei frosti. Onhan heillä ja ryyppyjuhlansa DesCruisella ja niin edespäin. Frosti ei ollut oikea tapahtuma kokeilla moista, makottikin on sellanen 15 vee. Tuli Desucon ry:ltä aika harkitsematon siirto tähän väliin.

Itse seurailin myös keskustelua aiheesta ja minua suorastaan hävetti niitten täysi-ikäisten puolesta, joiden mielestä on hyvä ettei alaikäisille ole sijaa Frostissa, koska alaikäiset ovat suoraan Facebookista lainatakseni "yleenä ne on just niitä pikkusia hengaajaernuja, joilla ei oo mitään muuta tekemistä animen tai mangan kanssa, ku se että niitten mielestä pikachu on söpö" JUMALAUTA. Itse kirjoittaja kertoi harrastaneensa vuoden cossausta, ja olevansa "aktiivinen" anime harrastaja. Kyllä, minä olen alaikäinen, teen sellaiset viisi pukua per vuosi, maksan conilippuni ja matkani itse, vaikka näin nuorena ei saa mistään töitä. Seuraan animeskeneä silmä kovana, katson parhaillanikin viittä eri animea, joista yksikään ei ole Naruto tai pokemon, luen mangaa netistä ja omista yli 700 pokkaria mangaa. Sen lisäksi opiskelen japania työväen opistossa ja keräilen japanilaisia videopelejä. Ensimmäisessä conissani kävin vuonna 2010, ensimmäisen cossini tein sellaisen vuoden myöhemmin. Kyllä, 12 vuotiaana ja olen ylpeä siitä. Lisäksi käyn cosplay tapahtumissa nimenomaan laadukkaan ohjelman takia, vaikka tietenkin kavereitakin siellä näkee. Onko se niin vaikea ihmisten käsittää että yleensä just ne hiukan vielä alaikäiset on niitä aktiivisimpia harrastajia. Ei, ei ne kolmekymppiset tai ne eliitti kakskymppiset. Olen alaikäinen harrastaja, ja jos tulen minua sanomaan hengaajaernuksi, olet sanonut juuri hyvin verisen loukkauksen.

Huhtikuussa sentään on se uusi tapahtuma Cosvision, mutta liian myöhään. Tarvitsen coniparannusta talveksi, joka on muutenkin kylmä ja ikävä. eräs vinkkasi minulle Närcon Vinteristä (20.-23.2) Kukaan koskaan käynyt? Ja pärjääkö ilman ruotsinkielentaitoa? Itse vähän vierastan ajatusta, koska olettaisin suurimman osan ohjelmasta olevan juuri ruotsiksi, ja jos ei ymmärrä mitään ohjelmista fiilis saattaisi vähän lopahtaa. Voisin katsahtaa mitä Briteillä olisi tarjottavanaan. Muuten alkais kyrsiä ku oon jo kahta cossia Frostia varten alottanut ja jos en pääsis käyttämään. Mieluummin lähen sitten ulkomaille.

Jokatapauksessa Desucon ry. olisi hieman voinut miettiä kokeilujensa seurauksia. Tosi monelle alaikäselle on tullu sellanen fiilis, että ei mua haluta mihinkään tapahtumii, ku en kuulemma oo kohdeyleisöä. Musta ei ole ikinä cosplay tapahtumien kanssa tuntunu siltä etten olisi tervetullut ja etteikö kaikkia olisi hyväksytty mukaan, mutta nyt tuntuu. Se on jotenkin ahdistava fiilis ja saa mut tuntemaan itteni siltä, että ihan sama kuinka paljon cossaan tai olen aktiivinen, en ole tasavertainen harrastaja koska olen alaikäinen. Pitäisikö kaikkien alaikäisten nyt pysyä kaapissa kunnes täyttävät 18 niin ei tulisi hengaajaernuja? En ole sen kannalla, ja esimerkki tosiaan oli kärjistetty. Desucon vain vietsitti hyvin selvästi ettei yksikään alaikäinen ole tervetullut näihin eliittiharrastajien tapahtumiin.

Piste ja loppu.

3 kommenttia:

  1. Muakin vituttaa asia niin helkutisti! Vaikka olen täysikäinen, mutta kumminkin frostista tulee olemaan yhtä helvettiä, koska 90 % mun conikavereista on alaikäisiä ja enkä pääse näkemään ja halimaan heitä frostissa!!! Jäisin mielelläni frostista poies kokonaan, mutta kun nyt poikaystävä on menossa sinne ja vaatii mut mukaan. En nyt voi jättää sitä pulaan, joten menen frostiin vaikka mulla on siellä fiilis ihan varmasti ihan PASKA!!! Mutta ei mul täs muuta,mut conit on tähän mennessä ollut ikärajattomia, vaikka nyt kyseessä on kokeilu, mutta silti olen hyvin vittuuntunut myöskin, mul on mennyt yöunetkin tämän takia. Ja viel sekin asia ottaa mua päähän kun tääl sosiaalisessa mediassa, esim. just facebookissa ihmiset jaksaa jankuttaa että "Joo, mutta kyllä niitä muitakin coneja tulee, että ei maailma tähän kaadu." Anteeks vaan, mut mun maailma kaatui. Sillä frostbite jadesucon on just todella suosittuja ja isoja tapahtumia ja jotka sijaitsee just sellasessa kaupungissa mihin on mahdollisuus päästä! Eli ite kun en oo koskaan käynyt esim. animeconissa, kokkoconissa tai chibiconissa. (paitsi viime vuonna olin koska helsingissä järjestettiin chibicon) Sillä mulla ei vaan oo just varaa esim. lähtee mihkään pohjoseen koska matkat tulee maksamaan iahn helkutisti. Ja kun ottaa huomioon sen että joudun muutenkin maksamaan kaikki kuluni oamsta pusistani, joten ei kiitos. Joo, ei mul muuta. Oli mukava avautua asiasta.

    VastaaPoista
  2. Puhuin just aiheest kaverini kanssa, joka oli kuullu, et siit tuli k-18 koska joku muilla oli uhannu siel conis tappaa ittensä. Syytä kumpikaan ei tienny... Mut on se ihan typerää, et alunperin junnuille tehty con muutetaan nyt "eliitille"

    VastaaPoista
  3. Sinällään huvittavaa, koska itse syyllistyt nyt elitistiseen asenteeseen.
    "Seuraan animeskeneä silmä kovana, katson parhaillanikin viittä eri animea, joista yksikään ei ole Naruto tai pokemon, luen mangaa netistä ja omista yli 700 pokkaria mangaa. Sen lisäksi opiskelen japania työväen opistossa ja keräilen japanilaisia videopelejä. "

    Se, kuinka paljon ja mitä katsoo, ei minuta määritä ns. tosifaniutta, vaan se, että kuinka paljon harrastuksestaan tykkää.

    Harmi, että sinulta jäi nyt coni kokematta, mutta ei kannattaisi haukkua ja väheksyä kaukana olevia coneja. Samalla tavalla jostain toisest paikast katsottuna Desucon järjestetään "perseessä." Se on joko lähdettävä, tai sitten ei. Eikä sekään ole vakavaa, ettei coniin pääse moneen kuukauteen. Suomessa on paljon harrastajia, jotka eivät ole käyneet coneissa vuosiin. Parhaimmillaan itselläni on olluv conien välillä kaksikin vuotta.

    Terveisin oululainen Narutoa-katsova täysi-ikäinen. ;) Ja Pokemon on kans pop.

    VastaaPoista